Gandul constructiv e o unealtă foarte bună pentru jocul nostru cu mintea. Și dacă ei îi place să se joace cu noi, nu văd de ce nu am face și noi la fel. De obicei, considerăm că reacțiile noastre bune ar trebui să fie determinate de ceva bun, dar nădăjduiesc că încet, încet depășim etapa în care considerăm că dacă ești bun, ești luat de prost. E mult mai important ce crezi tu despre tine, nu ce crede lumea despre tine, prin urmare, reacțiile ar trebui să fie determinate doar de cum ne raportăm la noi.

Eu am ascendent în balanță, și de mică mi-a fost ușor să găsesc în orice situație, opusul ei. Caracterul dual al acestei lumi face cu adevărat ca în orice situație să se împletească ambele aspecte, dacă e de bine, ne bucurăm de bine, dacă e de rău, căutăm binele în el.

Acum, gandul bun nu o să apară dacă sunteți supărați foc ori în mijlocul unui conflict cu partenerul, iar dacă vă vine să vă certați, vă rog să faceți acest lucru. A bloca un sentiment de furie, duce la blocarea energiei ficatului, iar energia trebuie să circule liberă ca să fim sănătoși. Dar, trece momentul în care vă aprindeți și vine seara. Și parcă ceva în interior vă deranjează, nu aveți sentimentul de împăcare.

Ei, ăsta e momentul când vă așezați în fund pe marginea patului sau turcește, închideți ochii și respirați adânc de câteva ori. Apoi, revedeți scena de peste zi care vă apasă acum, înainte de culcare. În starea de relaxare, vă puteți cere iertare de la celălalt, vă puteți ierta pe voi că ați reacționat greșit, puteți găsi argumentele pe care le-a avut celălalt pentru a reacționa așa și puteți găsi cauzele comportamentului vostru. Din vizualizarea și dialogul vostru interior, ceva se va întâmpla pe viitor și veți fi mai greu de supărat.

Așa apare gandul constructiv.

[foto]