Zicea Andrei Crăciun pe fb săptămâna trecută c-ar fi păcat să nu practicăm distanțarea socială și după molimă. M-am amuzat când i-am văzut statusul, dar zilele au trecut și mare parte din bula mea a luat-o pe cărări, făcându-mă să mă gândesc serios la asta.

Eu nu prea stau la ceartă, nici la povești. Comunicarea verbală mă obosește și, în ultimii ani, am observat că am limită la numărul de cuvinte pe care am puterea să le vorbesc zilnic. Prefer să scriu și mai vorbesc cu mine în gând să-mi rezolv parte din situații, știți voi, alea în care e recomandabil să taci. Cu tăcerea nu am nicio problemă.

Parte din bula mea are preocupări spirituale, și acolo am găsit cele mai mari surse de dezamăgire. Oameni care lucrează cu alți oameni, oameni care susțin, ascultă și sfătuiesc alți oameni cu probleme, se ocupă zilele astea de a da explicații. Ce au greșit chinezii, ce au greșit italienii, virus creat în laborator, conspirații ale celor care conduc lumea din spate, noua ordine mondială, autorități care mint. Fix trânta distanțare socială și spălat pe mâini, fiți fără frică!, de parcă frica răspunde la comanda mentală

Eu găsesc abordările dintr-un singur unghi iresponsabile. Și în vechiul testament în care trăim, explicațiile, fondate sau nu, perpetuează un climat agresiv. Plus că, sunt mirată de ce nu folosim cuvântul încredere în loc de fiți fără frică! sau răbdare în loc de nu vă panicați!. Este un episod în Big Bang Theory în care Sheldon vrea să îl împiedice pe Leonard să ia o decizie pe care el o consideră proastă și nu e sigur dacă face asta din grijă pentru Leonard sau fiindcă nu vrea să îl vadă reușind. Amy îl sfătuiește să verifice dacă după ce transmite mesajul, poate adauga ”așa le trebuie”, ca indicator pentru varianta a doua. Așa că de așa le trebuie aleg să mă distanțez eu, fiindcă cu toată credința, măsurile de protecție sunt de bun simț.

Stați prin casă cât se poate, sfătuiți-i pe cei dragi să facă la fel, nu citiți știri de pe site-uri obscure, fiți îngăduitori cu cei din jur, trimiteți gânduri bune bolnavilor și celor care îi îngrijesc, observați cum reacționează cei cărora le dați banii voștri în perioada asta, să vedeți dacă mai vreți să faceți asta după ce trece și bucurați-vă că ia pământul o pauză!

foto