Caravana SEV (Serviciul European de Voluntariat) este o activitate din cadrul unui proiect implementat de asociația Team For Youth Asscociation în județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj. IN 4 EVS, așa-i spune proiectului, a început în aprilie 2017 și se va încheia în martie 2018, fiind susținut de 5 voluntari străini din Lituania, Spania și Austria. Coordonatorul local este Remus Pop, dacă doriți să ajungă caravana SEV la voi. Scopul caravanei este să ofere șansa unui număr cât mai mare de tineri de a afla mai multe informații despre voluntariat prin programul Erasmus Plus, direct de la sursă, adică de la actuali voluntari.

Orașele vizitate au fost Baia Mare, Negrești Oaș și Târgu Lăpuș. Urmează în luna august Satu Mare, Seini, Borșa și Zalău.

În prima parte a proiectului, voluntarii străini au avut campanii de prezentare în liceele din Baia Mare, apoi au pornit la drum cu caravana.

Parte din proiect sunt și seria de social hubs organizate în seprembrie – octombrie pentru băimăreni, și care vor include conversații în limba spaniolă, tenis pentru începători, atelier de pictat cu henna, board-games (șah în special).

Puteți fi voluntari SEV dacă aveți între 17-30 de ani. Beneficiile unui astfel de stagiu sunt nenumărate la nivel personal. Vă recomand să-i urmăriți!

Ce este Serviciul European de Voluntariat?

Serviciul european de voluntariat (SEV) îi ajută pe tineri să participe la proiecte de voluntariat în alte țări.

În calitate de voluntar SEV, va trebui să vă dedicați activităților desfășurate de organizația gazdă. Proiectele de voluntariat pot include activități din cele mai variate – de la lucrul cu tinerii până la activități culturale, de asistență socială sau de protecție a mediului. În general, munca voluntară nu se plătește și se desfășoară cu normă întreagă.

Realizările și cunoștințele dobândite în cadrul unui astfel de proiect vă vor fi atestate prin instrumentul de recunoaștere la nivel european Youthpass. [sursa]