Patriarhul Daniel primește în prezent de la buget un salariu lunar net de aproximativ 7.731 lei, pe lângă 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor. Conform noii legi a salarizării,  acesta urmează să primească lunar de la buget un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezintă un salariu net de bază de 14.727 lei. [sursa]

Later edit: ulterior mi s-a atras atenția că știrea e din 2015, într-un ultim articol din aprilie 2017 am găsit că Potrivit Legii Salarizării , Patriarhul României va avea un salariu asimilat funcţiei de şef al Senatului sau Camerei Deputaţilor. Acesta are, potrivit proiectului, un coeficient de 11,5, ceea ce înseamnă, înmulţit cu salariul minim pe economie, un venit de 16.675 lei/ brut. [sursa]

Nu prea știu cum funcționează lucrurile, dar mă gândesc că nu are de achitat chirie sau mâncare la Patriarhie. Iarăși, dacă se deplasează prin țară, nu cred că are de pus benzină la Mercedes. Nevastă n-are, copii de crescut n-are. Să-l dea cineva afară sau să fie scos la pensie, nu sunt șanse. Nu te retragi din funcția de Patriarh. În condițiile astea, ce face Patriarhul Daniel cu banii?

La Patriarhie e ca la ultra all inclusive, nici măcar nu are de pus pomelnic, că e pomenit deja la toate slujbele, nu cred că se poate duce în vacanță… serios, ce face cu banii? Când se duce, cine îl moștenește?

Membri ai clerului predică mult că răul din lume se datorează și îndepărtării omului de credință, pe care ei o traduc prin îndepărtare de biserică, și nu zic că nu e așa. Dar i-aș ruga să se pună în papucii celor mulți și săraci, cum le arată lor smerenia și iubirea lui Hristos?