Muzeul Satului din Baia Mare ar avea nevoie de voluntari pentru perioada verii. Ne-au scris, și împreună cu colegii de la TeamforYouth, ne-am gândit să îi ajutăm. Voluntarii vor fi gazde bune, alături de personalul muzeului, primind și ghidând vizitatorii care trec pragul acestei instituții de cultură, vor sta fie în curțile gospodarilor, fie în expoziția pavilionară din Teatrul de Vară al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară. Nu cred că vă pun la strâns fânul când cosesc, deși ar fi o idee bună să mergem în clacă :).

Nu este limită maximă de vârstă, așa că vă rog să dați cât mai departe mesajul! (later edit: vârsta minimă e 16 ani, conform legii). Înscrierea se poate face prin acest formular: goo.gl/kVDP6C, vom centraliza datele și vom face o întâlnire cu doamnele care vor fi responsabile cu voluntarii la muzeu. Programul va fi între orele 10-18, însă ne vom organzia în funcție de timpul fiecăruia.

Ce mi se pare foarte drăguț, e faptul că vă puteți duce o carte, tabletă, kendama, instrument muzical sau ce doriți voi, ca să vă facă activitatea mai plăcută.

Dacă sunt copii fără bunici la țară și cărora le place să stea pe afară, pot îmbina activitatea asta cu voluntariatul la Muzeul Satului, în această vară.

Team for Youth Association, împreună cu alte ong-uri din oraș, promovează de mult timp voluntariatul. Beneficiile activităților sunt multe, dar cel mai important e exercițiul de a da ceva comunității din care faci parte! Ceva bun și frumos!

Încurajez și alte instituții să aducă tinerii către ei prin voluntariat! Mulțumim de ajutor!

Muzeul Satului