Cunoaste-te pe tine insuti nu se referă la a cunoaște felul de mâncare preferat, ori ce culoare de fard se potrivește cel mai bine ochiilor tăi, sau în care situații te superi pe părinți, iubit ori șef. Cunoaste-te pe tine insuti se referă la a înțelege de ce îți place un anumit fel de mâncare și din ce motiv te superi pe părinți, iubit ori șef.

Situațiile prin care trecem, experiența de viață nu se întâmplă doar ca să adaugăm o informație ca și cum am salva un nou fișier în calculator. Toate sunt date să te înțelegi pe tine mai bine. Să te descoperi cu bune și rele. Să faci bunele în continuare și să transformi relele, încât să poți simți împăcare când te uiți la faptele tale.

O parte din mine a înțeles că sănătos și fericit poți fi doar când îți afli menirea, când te străduiești să-ți descoperi adevărata natură și să cauți adevărul. L-am citit pe Rudin al lui Turgheniev zilele astea și l-am văzut murind căutând, având curajul să încerce mereu și mereu… Nu te oprești că vezi că nu găsești. Dacă o faci, nu meriți să afli ce cauți!

Când știi cine ești, ești tu indiferent de ce-ți oferă lumea. O inimă, nu două, se spune în practicile spirituale. Mai simplu, dacă tu știi că ești omul care nu judecă, atunci nu judeci. Indiferent ce vezi sau ce auzi. Prin urmare, decide-te: cum vrei să fi, cum vrei să trăiești? Și poartă-te așa cum ai decis!