Ignori copilul din tine pentru c-ai fost învățat că el nu știe nimic. Crezi că puterea unui om e în cunoștințele pe care le-a dobândit, în realizările sale materiale, personale și profesionale, nu în sensibilitatea, bucuria și inocența unui copil.

Când spunem că în spatele unui adult cu probleme se află un copil lipsit de iubire, pare că dăm vina pe părinți. Și n-ar trebui, ne-au dat cât au știut și cât au putut. Iarăși, nu cred că trebuie acceptat orice din partea unui adult, motivând faptul că a fost lipsit de iubire.

Poate copilul din tine e sănătos. Stai relaxat, închide ochii, respiră de câteva ori și du-te în copilărie. Vezi cum îl vezi, vezi ce îți spune, vezi ce culoare au hainele lui. E vesel, jucăuș, colorat? Dacă da, binecuvântează norocul de care ai parte!

Dacă îți apare în minte vreun moment de tristețe ori furie, exprim-o în tehnica ta de meditație. Ceart-o pe mama ta că te-a certat, ceartă-l pe tatăl tău că poate a fost prea obosit și n-a vrut să se joace cu tine. Lasă copilul să spună tot ce are de spus, să plângă dacă simte. Dupa care, spune-le că îi ierți și îmbrățișează-i. Binecuvântează familia din care faci parte!

Eu am exersat mult tehnica asta. Am lăsat mintea să mă ducă în anumite perioade, am scos la iveală situații uitate, ca să fiu bine acum. Dacă vă apucați de ea, exersați-o frecvent o perioadă să poată avea rezultate. Ce vă pot spune clar e că niciodată nu mi-au apărut în meditații situații în care eu, copil, să fiu supărată pe un alt copil. Doar de la cei mari ne vin supărările.

Iar după ce ai vindecat copilul din tine, poartă-te cu grijă cu copilul altuia, oricare ar fi el!

[foto]