Cel “perfect fara tine” a concertat in Baia Mare si a spus despre catedrala ca e urata. Nu am fost la concert, dar de luni curg reactiile despre asta. Atat pro, cat si contra. Eu nu prea reactionez la astfel de situatii, din motive ce au legatura cu interiorul meu. Dar am vazut o poza si am citit o intamplare.

Intamplarea era din America. La rand la McDonalds, o femeie grasa a inceput sa isi bata joc de un copil cu handicap. Cineva i-a atras atentia ca nu ar trebui sa faca asta. Ea a replicat ca e dreptul ei sa vorbeasca, gura o ai ca sa te exprimi cu ea. El i-a spus ca asa e, gura e pentru vorbit si pentru mancat, insa infatisarea ta ne spune ca exagerezi cand vine vorba de drepturi.

Apoi am vazut poza asta:

12042647_10153114787996304_4093620880257449672_n

Oricine studiaza o practica spirituala, cautarea lui il va duce prin mai multe. Va afla ca fiecare il invata acelasi lucru. Si isi va alege calea cea mai apropiata de sufletul sau. Dar ce consider eu ca se potriveste in cazul de fata, e ca adevarul nu are nevoie sa fie aparat.

Mi s-a spus si mie ca din punct de vedere arhitectural, catedrala e urata. Dar aici depinde la ce se uita omul. Eu nu ma uit la cladire, ci ii vad pe cei care merg si se roaga in ea, pe cei care se duc si isi spun problemele si ies mai usurati. Intelegeti? Din aceste motive, eu nu ma pot uita la catedrala si sa spun ca e urata.

Tudor a facut ca si grasa de la McDonalds. Dar asta e problema lui! Orice om cu credinta trebuie sa ii dea voie altuia sa isi urmeze propria lui credinta. Sau lipsa ei.

O sa inchei cu un exemplu din Evanghelia dupa Luca: ” Iar Pilat L-a intrebat, zicand: Tu esti regele iudeilor? Iar El, raspunzand, a zis: Tu zici.” Nu e nici macar pus semnul exclamarii, atat de putin incerca sa convinga cu vorbele…