Afis_MuzeuldeArtaFlorean_corect

Muzeul de Arta Florean ofera baimarenilor sansa de a cunoaste una dintre cele mai importante lucrari ale lui Stefan Caltia, tripticul de mari dimensiuni “Lumea ca teatru”. Au ales foaierul Teatrului Municipal Baia Mare ca loc de intalnire intre artist si noi. Vernisajul are loc sambata, 22 martie de la ora 17.

Fost student al artistului Corneliu Baba, Stefan Caltia (n. 1942) este unul dintre cei mai importanti si, conform datelor casei de licitatii Artmark, printre cei mai bine cotati artisti romani contemporani. Lucrarile sale circula in expozitii din tara si strainatate, parte din ele imbogatind numeroase colectii publice si private din lume. Pictura “Lumea ca teatru” apartine unui colectionar din Olanda, iar din 2012 a fost adusa la noi in tara.

La eveniment va participa si Stefan Caltia, alaturi de Ioan Sbarciu, artist si profesor la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca.

Lucrarea “Lumea ca teatru” va ramane in Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare din 22 martie pana în 6 aprilie 2014, perioada in care vor avea loc activitati educationale organizate de Liceul de Arta si Novoteca. Apoi va calatori catre Bistrita, Cluj Napoca si Sibiu.

Evenimentul pe facebook il gasiti aici! Iar pe mine ma gasiti acolo 🙂 !