Se pare ca in 24 iunie se sarbatoreste Ziua Universala a Iei, si cum s-a nimerit intr-o zi nelucratoare (prin Voia Statului), o putem celebra in voie. Eu am doua propuneri, prima vine de la harnicele fete de la Asociatia Re/Creativ in colaborare cu LA BLOUSE ROUMAINE care ne-au pregatit “Camasa Maramureseana la Bastionul Macelarilor”. Iata programul, pe mine ma tenteaza ambele ateliere, dar ar trebui sa lucrez luni, vad eu :).

PROGRAM ATELIERE eveniment:
11.00 – 13.00 Atelier de semne cusute traditionale,
13.30 – 14.30 Atelier impletit coronite din sanziene.

In acest interval vizitatorii si participantii vor putea vizita atelierul de tesatoarie si broderie si atelierul de dantelarie, elemente de baza a camasii maramuresene.

Pentru a va inscrie la ateliere va rugam sa trimiteti un e-mail pe adresa asociatiarecreativ@gmail.com sau sa ne contactati telefonic la numărul 0760 576 023 pana la data de 23 iunie 2013, inclusiv.

Taxa de participare o esarfa pentru Re/creativ – un batic de forma patrata pentru a ”contabiliza” participantii la eveniment. Baticurile vor fi folosite intr-un eveniment viitor.

Dupa ce v-ati brodat ia, seara va propun sa o imbracati, sa va luati bicicleta si sa veniti la 19.30 in parcul din fata Salii Sportului, peste drum de hotel Mara!!! Impreuna cu fetele de la skirtbike am organizat o plimbare pana in Centru Vechi, unde ne-om opri la o poveste si la o bautura.

De marti, incepe Festivalul Exceptio, e teatru de strada, studio si spatii neconventionale, o sa avem invitati din Cluj Napoca si Targu Mures… dar despre asta va mai zic eu! Asa ca, ne odihnim in weekend sa facem fata programului plin de saptamana viitoare, da?