Discutiile in contradictoriu sunt cele care ne ajuta sa progresam, insa pentru asta, toti interlocutorii ar trebui sa aiba o anumita deschidere catre ceilalti. Daca tu consideri ca ce faci e mai bine decat ce face celalalt, nu vei reusi sa-l convingi cu atitudinea de atoatestiutor, nici printr-o atitudine care desconsidera lucrurile care ii fac placere celuilalt. Trebuie sa te duci catre el, ca sa il poti aduce catre tine. Sau poate Doamne fereste, descoperi ca n-ai avut dreptate! A asculta e un talent, a intelege ce-ti spune celalalt, e un talent si mai mare.

Oamenii inteligenti realizeaza cand cineva vorbeste doar ca sa se auda vorbind. De fapt, nici nu-ti trebuie multa inteligenta, doar atentie. Aici gresim noi, sunt prea absorbiti de ale noastre si uitam sa fim atenti si prezenti, ne-am salva din multe.

Nu mi-a placut niciodata emisiunea “Carcotasii”, sa-ti bati joc de cineva nu-i genul meu de umor. Si ca dovada ca astfel de oameni nu sfarsesc tare bine, ganditi-va la Huidu! Universul isi poarta bine de grija….