Anul trecut prin luna octombrie imi propuneam sa scriu despre qigong si taiji saptamanal. Asta era in urma unui curs la care am participat. M-am umplut de atata bucurie si atata inspiratie incat am crezut ca o sa reusesc, dupa care a intervenit viata :). Orice curs sau stagiu organizat de Fundatia Romana de Qigong si de maestrul Cezar Culda sunt ca o expeditie in interiorul tau si o altfel de privire asupra exteriorului. E nevoie de o anumita stare pentru a putea transmite o informatie. Eu am observat ca nu mai pot citi articole triste sau scrise de persoane deprimate. Si cumva am simtit, ca nu am starea buna pentru a vorbi despre asta, desi continuam sa practic. Asta ca sa intelegeti ca armonia interioara o dobandim in timp, nu de pe o zi pe alta.

Fiecare an incepe, pentru practicantii (doritori) de taiji, cu un stagiu la munte. Eu sunt aici acum, uitati-va pe clipul asta sa vedeti ce invat :). Sunt incepatoare, asa ca nu va pot dezvalui mari descoperiri. Mie mi-au placut miscarile de prima data si mi-am amintit ca le-am vazut demult prin filme. In taiji ale noastre doua maini si doua picioare fac, fiecare, altceva. Eu, care nu stiam din prima care-i dreapta si care-i stanga fara sa ma gandesc cu ce mana scriu, cumva am reusit sa ma coordonez.

Lumea ma intreaba la ce ma ajuta. V-am spus ca potrivit Medicinii Traditionale Chineze, sanatatea e mintea linistita si organele interne pline de energie, taiji-ul asta face, pune in miscare energia in interiorul corpului. A devenit chiar si disciplina sportiva, dar sunt prea batrana acum sa merg la campionat :). De asemenea, sunt medici care recomanda practica taiji-ului pentru diferite afectiuni. Multa lume sufera de dureri articulare, osteoporoza sau probleme cu circulatia periferica, taiji-ul ajuta la ameliorarea acestor probleme.

Eu multumesc zilnic pentru maestrul meu, pentru instructoarele mele si pentru lectiile pe care le primesc. Si vreau sa le dau mai departe, sa poata multumi si altii pentru mine, de aia va scriu…