Exista peste tot in jurul nostru ceea ce matematicienii numesc numarul de aur sau proportia de aur. Noi il cunoastem de la scoala ca “numarul phi” (1.618..). Raportul dintre numarul albinelor si al bondarilor intr-un stup este phi. Majoritatea piramidelor sunt construite tinand cont de acest numar. Unde vom vedea un chip frumos, vom gasi numarul phi. De exemplu, raportul dintre distanta de la linia nasului pana la varful nasului si de la varful nasului pana la baza sa este aproximativ numarul de aur. Toate acestea sugereaza, cumva, ca pentru frumusete e nevoie de armonie.

Uneori mi se pare ca avem atatea ganduri nearmonioase, cate batai avem in piept. Si aste este in dezacord cu lumea inconjuratoare si in dezacord cu noi. Cum sa fim frumosi daca nu suntem armoniosi? In momentul in care te deschizi catre practica qigong-ului, multe din informatiile primite iti par cunoscute. Le stii din teorie. Si poti chiar sa le aplici. Insa, castigul e mai mare, cand simti din interior ce ai de aplicat, nu cand o faci ca ai invatat-o ca pe o formula matematica. Iar pentru asta ai nevoie de practica, iar in timp, qigong-ul te ajuta sa te armonizezi cu interiorul si sa devii frumos.

Dar calea nu-i usoara, daca ar fi usoara ar pasi toti pe ea :). Eu inca ma mai intreb daca am fost norocoasa sau am fost chemata catre practica si cat fac eu si cat se face pentru mine. Si incercam sa-mi amintesc cum s-a produs la mine schimbarea pentru a incerca sa o detectez si la ceilalti. Si de obicei, se produce cu suferinta, pe care daca nu o putem evita, putem incerca sa o atenuam. De aceea mi-a venit in minte armonia. Pentru ca putem incepe de azi sa o aducem in viata noastra si sa o integram in toate aspectele ei: munca, mancare, timp liber, relatii. Daca incepem prin a ne ingriji de fiecare aspect, drumul catre practica va fi mai lin. Si sa stiti ca e minunat sa poti sa simti in interior, cand te gandesti la soare, cata caldura si iubire ne transmite.

Iar data viitoare, o sa va spun cum ma fac eu mic doctor si cum stiu caror organe sa le trimit iubire si energie, pe baza teoriei celor cinci elemente.