In clipele cand imi cautam bucuria prin preajma am avut sansa sa ajung la teatru. Am devenit un prieten al teatrului si am inceput sa si scriu despre el. Din pacate, cunostintele si experienta mea nu-mi permit sa ma pot exprima ca si un critic, eu doar spun ce simt in urma spectacolelor pe care le vad.

Un critic ar putea folosi cuvinte si ar putea scrie mai frumos decat o fac eu, iar actorii teatrului baimarean o merita din plin. Aseara am revazut “Dineu cu prosti“, o piesa cu un umor rafinat si am avut sansa sa vad niste actori cum se transforma pe scena. De cand am vazut prima oara in februarie spectacolul am avut norocul sa-i cunosc si personal pe unii dintre ei. George Dometi intruchipeaza pe scena “prostul perfect” si mi s-a parut ieri mult mai mare si mai impunator decat pare el in viata de zi cu zi. Ionut Mateescu a cazut minunat in groapa sapata de el si a aratat ca e veridic proverbul “nu te pune cu prostii ca au mintea odihnita”. Claudiu Pintican are niste ochi foarte blanzi, dar pentru rolul inspectorului fiscal incornorat si i-a transformat in sageti de foc.

Am ras intr-una aproape 3 ore, dar marele castig a fost sa vad bucuria actorilor la final, cand toata sala s-a ridicat in picioare sa-i aplaude. Munca lor le-a meritat din plin. Iar prostul ne spune la final ca ” e greu sa fii inteligent!“. Din pacate, nu multi dintre noi avem greutati din astea :). Si nu uitati, Teatrul Baimarean va asteapta in vizita!