De-ale mele

Bookfest

Este in aceste zile la Bucuresti bookfest, e un targ de carte. Aseara era invitat la tvr1 ceva domn de la o editura, care se plangea ca lumea nu citeste, ca vanzarile la carti au scazut foarte mult de-a lungul anilor. Zicea la un moment dat, ca o biografie a unei vedete, nu este de fapt o carte. A citi inseamna a te imbogati, a te schimba.

Timpul e scurt. Iar lumea citeste din ce in ce mai putin. Cred ca mai mult se informeaza. Asta faci cand stai pe bloguri sau pe siteurile de stiri, te informezi. Cred ca sunt prea putine cele care te imbogatesc cu ceva. Stiti ca expresia ” informatia e putere”, e prost tradusa? Americanii zic “knowledge is power”, iar francezii zic “le savoir c’est le pouvoir”! Mie mi se pare ca nu de informatie vorbesc ei, ci de cunoastere. Asta e importanta.

Si acum vine intrebarea, eu ce fac aici? Informez sau imbogatesc? 🙂

2 Comments

  • Mike

    Sigur nu informezi. De imbogatit, poate, cateodata atingi acest scop…unii citesc, poate din nou, doar pentru amuzament, timp liber, etc, ceea ce nu se poate numi intentie de a obtine sau a ramane cu ceva. Totusi te citesc.

    • alina rad

      Pai daca pleci de aici cu cate un zambet, eu ma bucur, chiar foarte tare. Imi doresc mult sa aduc bucurie in jur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.