Vineri, 6 octombrie 2017, a avut loc NAG (Noaptea Albă a Galeriilor)  în 12 orașe din România. Acestea au fost București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. Galerii, spații alternative, hub-uri creative și ateliere de creație și-au deschis porțile către publicului larg. Cei peste 60.000 de vizitatori s-au bucurat nu doar de expoziții, cât și de tururi ghidate, evenimente speciale și vizite în atelierele artiștilor din 152 de locații cuprinse în harta NAG a celor douăsprezece orașe. Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment susținut de BRD Groupe Société Générale, a cărui platformă națională este inițiată și coordonată de către Asociația Ephemair, și organizat local de către partenerii acesteia.

Începând cu această ediție a Nopții Albe a Galeriilor ne bucurăm să punem la dispoziția publicului aplicația de telefon disponibilă pentru iOS și Android care oferă traseul participanților din toate orașele NAG. Aplicația va fi actualizată o dată cu fiecare ediție a evenimentului și va deveni, alături de site-ul www.noapteagaleriilor.ro, principalul ghid pentru vizitatorii NAG.

Ediția din Baia Mare în imagini 🙂

Artiștii locali și galeriile la care nu am ajuns eu, pot să mă contacteze pentru înscrierea în cadrul ediției de anul viitor.

Informații și noutăți despre eveniment pe pagina principală NAG: https://www.facebook.com/noapteagaleriilor/

 

Organizator NAG național: Asociația Ephemair

Partener principal NAG național: BRD Groupe Societe Generale

Parteneri: Primăria Capitalei prin ARCUB, Institutul Cultural Român – ICR

Sponsori: Policolor, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Catleya, NouMax, Zaga Brand

Identitate vizuală NAG 2017: Răzvan Cornici

Partener juridic: Țuca Zbârcea & Asociații

Parteneri media: Magic FM, Adevărul, Dilema veche, Agerpres, Blitz TV, Scena9, Glamour România, Orașul Meu, Urban.ro, The Institute, Modernism.ro, Feeder, Dissolved Magazine, Revista Zeppelin, Gala Societății Civile, Institutul Francez, Anim’est 2017

Organizatori în orașele partenere: Grupul pentru Management și Mediere Culturală (ARAD), Alina Rad (BAIA MARE), Asociația ArtBurg (BRAȘOV), Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule (CLUJ), Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Craiova (CRAIOVA), Asociația AltIași (IAȘI), Dan Raul Pintea (SIBIU), Asociația K-Arte (TÂRGU MUREȘ), Grupul Avantpost (TIMIȘOARA), Muzeul Cineastului Amator (REȘIȚA), Ion Barbu (PETRILA).