În acest moment, pregătesc cu spor Noaptea Alba a Galeriilor în Baia Mare. Evenimentul, organizat de către Asociația Ephemair din București, se întâmplă anul acesta pe 6 octombrie. Cu toate că la nivel național se organizează din 2007, galeriile băimărene au avut o noapte a lor doar din 2016, când am avut norocul să mă ocup de eveniment prin intermediul Fundației Baia Mare 2021.

Ok, știu că stăm relativ mai slab ca număr de galerii de artă în Baia Mare, dar, din fericire, stăm bine cu artiștii creatori. Noaptea Alba a Galeriilor poate avea loc și în atelierul unui pictor, sau al unui sculptor, sau în orice spațiu alternativ care poate găzdui o întâlnire dintre un artist și publicul său. Termenul final de înscriere este 15 septembrie, iar formularul se găsește aici!

Cât mă țin puterile, eu o să ajut la organizarea locală a evenimentului, dar am nevoie de ajutorul vostru. Dacă știți o galerie mică de prin oraș sau un artist dornic să ne primească la el, vă rog să îi dați de știre să-mi trimită un mesaj că mi-e greu să ajung la toți. Am deja câteva surprize pregătite, revin cu detalii când le punem la punct. Avem pagină pe fb, dați și un like să ne fie cu noroc!

Pe scurt, ediția de anul trecut a arătat așa!