Viețile noastre sunt în continuă transformare. Potrivit spiritualității chinezești, înțelepciunea constă în a observa cum apare această transformare și nu în încercarea de a menține o stare sau alta. Am mai spus asta, și-mi cer iertare dacă considerați că mă repet, dar am învățat că un adevăr trebuie repetat până când ajungi să-l integrezi, să fie la fel de firesc precum e respirația. Abia din acel moment, îl vei manifesta ca fiind ceva natural, fără efort.

Zic azi de transformare pentru că de câteva luni simt că corpul meu începe să mă trădeze. Am foarte des senzația că-s multă și nu reușesc să scad cu kilogramele sub 50. Altă dată, nu mâncam câteva zile după ora 18.00 și eram bine. Acum pauză. Și faza e că nu mai am puterea să spun nu mâncării.

Când îmi spunea lumea că sunt slabă, ziceam că seamăn cu mama. Că și ea, la aproape 60 de ani, e cât mine. Orgoliu și ignoranță maximă! Pentru că m-am uitat mai atentă și am observat că mami mănâncă cafea și țigări, ocazional o pulpă sau un cotlet. Normal că e slabă!

După câteva zile de meditație, în care mi-am propus să mă edific pe subiect, mi-a venit în minte partea de transformare și-am înțeles că tentativa mea de a face cum am mai făcut, e inutilă. Când lucrurile se schimbă, schimbi și tu optica acțiunilor. N-are sens să te lupți cu ce este. Observi, înțelegi și dai reconfigurare traseu…