Ieri, după foarte mulți ani, tati s-a supărat pe mine. Acum, când guvernul vrea să îi mărească pensia, eu ies în stradă să-l dau jos. Postasem un clip de la protest în care lumea striga: jos guvernul! Ca și tati, sunt o grămadă de părinți. Nu înțeleg cum cineva crede că noi, copiii lor, nepoții lor, nu am dori pentru ei salarii mai mari sau pensii mai mari. Ori o viață mai bună.

Între timp, Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai a transmis un comunicat prin care dezaprobă cu fermitate adoptarea Ordonanței de Urgență, poate vreți să îl arătați părinților voștri.

 

comunicat Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai

 

Se striga în timpul marșului ”Ieșiți din casă dacă vă pasă!” Eu nu cred ca celor care au rămas acasă nu le pasă, doar cred ca mulți dintre ei sunt dezgustați și nu văd sensul. În 1989, germanii din RDG au protestat după programul de muncă, până a căzut Zidul. Ceva bun trebuie să se întâmple și la noi, dar pentru asta, trebuie să rezistăm. Dacă zilele astea sunt ultimele zile când avem șansa să întoarcem lucrurile?

Nu e atmosferă de ură, ori violență pe stradă. Cineva a încercat ieri să strige ”muie psd”, mulțimea nu a răspuns. Nicio muie verbală n-a fost dată psd-ului în Baia Mare, semn că nu vrem agresiune, vrem normalitate.

Mă bucur de pozitia Patriarhiei, favorabilă valorilor statutului de drept. Votanții PSD ascultă de preot, e foarte important mesajul lor, sper să îl comunice duminică la predică.

Eu merg la protest pentru tati. Vreau să îi văd umiliți pe cei care îl mint pe el, vreau să afle adevărul, vreau să înțeleagă că doar hoții acționează noaptea, pe ascuns.

Serios, dacă zilele astea sunt ultimele zile când avem șansa să întoarcem lucrurile? Haideți alături de noi!