Am petrecut, in ultimele saptamani, foarte mult timp cu nepoata mea. A venit frigul, si odata cu el, racelile. Nu s-a dus la cresa si ne-am impartit timpul in familie, ca sa putem sta acasa cu ea.

Ma surprinde mereu felul copiilor de a se mira, de a fi surprinsi. Cred ca daca vede o jucarie care ii place sau un catel afara, de fiecare data spune: Uau! Dar de fiecare data! Iar bucuria ei vrea sa ti-o impartaseasca, nu e destul ca vede ea, trebuie sa iti arate si tie, zice mereu: Vezi?

Copiii imita tot ce facem noi. Isi intreaba papusile daca au mancat, le face baie si le da de mancare. Am auzit-o intreband daca e buna mancarea. Exact cum facem noi cu ea.

Si ne mai vede foarte des cu telefonul sau cu tableta in mana. Deja stie sa isi aleaga clipurile cu desene de pe youtube. Sau ne vede citind retete de mancare de pe internet. Petrecem mult timp in online.

Am observat ca gaseste interesante clipurile educative, cele in care ii arata cum se face ceva, fie rochii din plastelina, fie animalute din cutii si sticle de plastic. Se uita putin, apoi isi ia cuburile si construieste.

Mai nou, am gasit jocuri de gatit mancare. M-am gandit ca astfel de jocuri sunt bune si pentru barbati, poate, poate prind dragul si gatesc in locul nostru.

Copiilor trebuie sa le mentii atentia treaza, trebuie sa le aduci mereu activitati noi si interesante. Eu sper sa nu uitam de joaca propriu zisa. Si fiecare parinte sa gaseasca un echilibru, intre online si afara!