Variatiuni la Inventiuni

Intr-o zi, in rai, satul sa-si auda Simfonia a V-a interpretata in acelasi fel, Beethoven si-a aruncat privirea pe Pamant cu gandul sa caute un tanar care sa o interpreteze diferit. A gasit doi, unul cret si unul nu 🙂 …i-a placut cum se jucau ei cu pianul, a observat cum cei din jur isi ridicau sprancenele cand ii vedeau impreuna, vrand a spune “il au pe vino-ncoace” si-a zis ” gata! Petre Ancuta si Emilian Marnea, ai mei sunteti!”

Nu prea stii la ce sa te astepti cand auzi de un spectacol cu doi actori, pian, acordeon, vioara… o fi concert sau piesa de teatru? Mie mi s-a parut ca e si una si alta, transformate intr-o poveste spusa nu in cuvinte, ci in note muzicale. Iar “seriozitatea” simfoniei a V-a e indulcita si cu piese mai blande, La vie en Rose, de exemplu. Cel putin, eu imi imaginez ca Beethoven se uita la ei, si nu-i mai sta parul atat de zburlit.

Nu se vor opri aici. Acum sunt compozitori in cer care se bat pentru ei. Asteptam sa vedem care castiga! Asa-i ca v-am mai spus ca n-ai nevoie decat de suflet ca sa faci un spectacol frumos? Multumim pentru o seara de marti 13 cu noroc si bucurie!

Si multumim TeamForYouth ca va straduiti sa ne infrumusetati!