Noe

Noe

Era o gluma, ca Dumnezeu a facut femeia ultima data, intr-o sambata seara, cand era obosit. Si m-am gandit aseara, in timp ce vedeam filmul, ca daca o fi fost asa, iar omul a fost facut ultima data, e posibil ca Dumnezeu sa fi pus tot ce a avut mai bun in plante si animale. O fi fost obosit, dar noi l-am pus sa se confrunte cu ceva necunoscut Lui, neascultarea. Apoi iertarea. Noi l-am invatat pe Creator sa ierte!

Ni se vorbeste mult de Adam si Eva, de ea care s-a lasat ispitata de un sarpe, de el care s-a lasat ispitit de ea. Ni se vorbeste de pacatul lor si de cum el a ramas intiparit adanc in structurile noastre. E un fel de justificare, daca ei traiau in rai si au gresit, ce se asteapta de la noi care traim pe Pamant?

Prea putina lume vorbeste de Noe! Eu aseara ma gandeam ca gata, Adam si Eva nu-s parintii nostri, ci Noe si familia lui. Barbat nu e cel care se lasa ispitit de o femeie, ci cel care alege iubirea. Eu sunt de-a lui Noe, care pare sa spuna “nu pot Doamne face ce-mi ceri, nu pot face impotriva sufletului meu, oricat de impovarat de greseli ar fi el!”

Mai este o poveste despre un trib din Africa, in care, atunci cand cineva gresea, se aduna toata lumea si fiecare ii spunea cum i-a ajutat la un moment dat. Ca sa ii aminteasca cine e! Nu cel care greseste, ci cel care face bine…

Si de asta avem nevoie si noi, sa ne amintim ca desi avem samanta pacatului, ea e fara putere in fata iubirii! Mi-a placut filmul si tare l-as duce pe calugarul meu cel mai drag sa-l vada 😀 !