Mihai Rosca

Cand i-am spus ca vreau sa scriu despre oameni care pot fi exemple pentru ceilalti si ca as vrea sa scriu si despre el, mi-a zambit si mi-a spus ca nu crede ca poate fi un exemplu :). M-am gandit ca poate, uneori, avem nevoie de ceilalti sa ne vedem asa cum suntem.

Mihai joaca rugby la echipa CSM Stiinta Baia Mare si are eleganta jucatorilor de rugby, fie ca pozeaza in smoking pentru un calendar, fie ca se plimba pe strada in tenisi. Iar daca are cineva dubii legat de eleganta jucatorilor de rugby, le recomand sa mearga la un meci si sa le vada reactia cand pierd. As fi putut scrie despre oricare dintre ei, l-am ales pe el pentru ca-l cunosc mai bine. Rad in timp ce scriu, ca-s convinsa ca o sa roseasca cand citeste. Cand am zis ca mi-e un pic ciuda ca se vorbeste in presa mai putin de ei si mai mult de echipa de handbal mi-a explicat ca ar trebui sa inteleg. Sportul e un bun ambasador, performanta de anul acesta a HCM-ului trebuie laudata, iar el intelege si se bucura.

Ca mai toti sportivi, a inceput de mic, cu inot si atletism. Si ca sa va dati seama ce intalnire predestinata avea cu rugby-ul, colegul lui de banca din liceu era Andrei Radoi, el l-a si dus la rugby prima data. Iar eu tocmai mi-am amintit cum imi certam colegul de banca din liceu ca n-ar grija de el, Doamne, inca mai fac asta cu cei din jur :D! Mi-a placut ca citeste, mi-a si explicat o data cum sa tin minte personajele din cartile scrise de autori rusi, alea cu nume lungi.

Dar si mai mult mi-a placut cand am intrebat cum de a ales rugby si mi-a spus ca rubgy-ul l-a ales pe el, nu invers. Asa ca, duceti-va copiii spre cat mai multe activitati, ingrijiti-va sa aiba oameni buni in preajma, verificati-le prietenii…si poate vor fi destul de norocosi incat drumul lor sa ii gaseasca. Si jos palaria in fata rugby-ului pentru alegere!

_____________________________________________________________

Acesta este un articol din seria despre “Oameni”, se pare ca va fi mai rar decat vreau eu, ca nu vor sa fie aratati :).