La conferinta de presa despre piesa “Cazul Pintea Viteazul”, domnul Grigore Lese a spus ca vom vedea o alta lume despre Pintea si vom vedea un spectacol care se poate juca oriunde in lume. Azi am vazut avanpremiera, si, desi “orizontul meu teatral” – daca pot sa il numesc asa – este mai restrans, eu ii dau dreptate.

Se spune la un moment dat in piesa ca istoria e o curva, tocmai ca sa sublinieze ca multe din informatiile despre Haiducul Pintea pot sa nu fie veridice. Scenariul te poarta intr-o lume de balada populara, cu personaje care n-au nume, cu un Pintea care vegheaza de sus si cu un Grigore Lese care ii canta viata!

Piesa incepe cu o bataie, nu o lupta, ci o toaca. Toaca e batuta des de-a lungul piesei, ducandu-te cu gandul la rugaciune, pentru ca “Cazul Pintea Viteazul” nu e caz, e o pomenire, o aducere aminte a regizorului si scenografului Gavriil Pinte despre Haiducul Pintea Viteazul.

Asta a fost impresia mea. Impresia voastra v-o puteti face venind la premiera care va avea loc Sambata, 30 noiembrie, de la ora 18.00. Pretul unui bilet este de 50 lei.

Din distributie fac parte Grigore Lese, Liviu Topuzu, Ruxandra Lazarescu, Claudiu Pintican, Stefan Mura, Mircea Gligor, Vali V. Popescu, Loredana Maghear, Adrian Pop, Raul Conicica si Marius Szabo.

PS: Va rog mult sa va inchideti telefoanele si sa nu vorbiti in timpul spectacolului, cei de pe scena trebuie respectati!