Se pare ca i se atribuie gresit acest citat primei pitzi cunoscuta de omenire. De fapt, i-ar apartine lui Bette Midler. Am cautat daca a fost un slogan pentru o campanie publicitara, dar n-am gasit. E posibil sa insemne doar asta, da-i unei fete perechea potrivita de pantofi si poate cuceri lumea.

Mesajul circula si azi, iar pentru mintile luminate de sanii lui Nicoleta sau de blogul lui Otrava, e unul periculos.

Da-i unei fete o familie iubitoare, care sa o invete sa ii respecte pe cei din jur, sa o invete sa recunoasca binele de rau, si sa puna educatia ei pe primul loc. Da-i unei fete un anturaj colorat de oameni din diverse medii, sa vada diferentele dintre noi si sa invete sa le accepte. Da-i unei fete posibilitatea sa se cunoasca, sa stie ce ii place, ce i se potriveste si ce isi doreste pentru ea. Da-i unei fete un om bun, sa o iubeasca si sa o ajute sa se vada frumoasa in fiecare zi. Da-i unei fete carti, si pictura, si teatru, si filme, si calatorii, si bunici, si copii.

Da-i toate astea, si poate va cuceri lumea, nu pe toata, doar pe a sa. Iar daca ii dai perechea potrivita de papuci, da-i-o ca sa poata da cu piciorul la ce e nefolositor in ea!