Poate ca partea cu Facerea din Biblie ar fi trebuit scoasa. Poate n-ar fi trebuit sa stie ca au fost creati primii, daca asta le da impresia ca-s mai presus de noi. Nu stiu, stiu doar ca cele mai oribile lucruri sunt provocate de ei.

O jurnalista de la EuropaFM a fost violata in timpul zilei in Bucuresti. Azi dimineata la radio se intrebau cum s-a putut intampla asta si de ce nu a reactionat nimeni, pentru ca ea a fost amenintata in plina strada cu un cutit.

Ca sa reactionezi la ceva sau sa te impotrivesti, ar trebui mai intai sa te sochezi. Ori pe noi nu ne mai socheaza nimic. E plin internetul de poze cu maidanezi morti la care stau si se hlizesc niste copii. Violenta e parte din viata noastra, pentru unii e atat de normala ca si respiratul.

Comportamentul agresiv mi se par cel mai oribil lucru pe care il poate face un barbat. Daca te insala, il inseli si tu. Daca bea, te paraseste si te lasa cu copii in grija, fara ajutor, supravietuiesti. Dar agresivitatea fizica e cea mai grea de vindecat. Si e singura care te face sa te simti neputincioasa inaintea lor.

Daca treci printr-un moment traumatizant fizic, de fiecare data cand vei fi in situatii asemanatoare, iti vei aminti de el. Chiar daca mintea uita si sufletul iarta, corpul si simturile sunt mai lente. Ele pastreaza frica.

Noi n-avem putere fizica si nici n-avem nevoie de ea. Si desi i-am putea uri pe cei violenti, n-o facem. Ca puterea noastra de iubire e de mii de ori mai valoroasa decat puterea lor fizica. Am doar un sfat fetelor, daca nu sunt barbati sa protejeze pe cele care au nevoie, deschideti-va ochii si luptati voi pentru ele!

Pace