Cand eram mica, surprinzator pentru ce se intampla azi, eu ma jucam de-a gatitul. Zic surprinzator, pentru ca acum as folosi orice ‘artificii’ ca sa nu gatesc. Poate fi de vina si faptul ca am epuizat atunci toate resursele cu gatitul :). Sora mea, fiind mai mica, a prins alte jocuri. Ea se juca Mario. Stiu ca ma uitam la ea in timp ce juca si nu pricepeam nimic din ce se intampla.

Dupa o vreme, tatal meu mi-a cumparat un calculator. Si am inceput sa joc Solitaire si sah pe calculator. Sahul era mai putin amuzant, primeam bataie de fiecare data. Cand jucam cu sora mea, castigam destul de des. La ‘Nu te supara frate!’ ne suparam destul de des. Aveam seri cand ne jucam cu copiii din vecini remi sau carti. Nici macar nu aveam nevoie de masa, stateam pe jos si am fi facut orice sa amanam ora de culcare.

Copiii din ziua de azi nu se mai joaca cum ne jucam noi. Strazile nu mai sunt atat de sigure ca mai demult, iar parintii nu-i prea lasa nesupravegheati afara. Cum fiecare munceste mult, majoritatea copiilor stau mai mult in fata calculatorului.

Un prieten mi-a aratat un site de jocuri. Imi spunea ca il relaxeaza dupa o zi de munca. Se joaca acolo, verifica cum sunt jocurile si vede care le poate recomanda fiului sau. Mai organizeaza concursuri intre ei, a gasit o metoda buna de petrecere a timpului liber impreuna, in zilele cand nu pot iesi afara.

Copiii se plictisesc repede. Daca cumperi jocuri din magazine, e greu sa faci fata in timp la nevoia lor de altceva. Un joc online e o investitie mai mica. Plus ca gaseste o varietate mare de jocuri.

Chiar daca felul in care se joaca s-a schimbat, cred ca cel mai bun lucru pe care il putem face este sa ne adaptam. Si sa gasim noi feluri de a lua parte la activitatile copiilor nostri. Au si ei si avem si noi nevoie!