De-ale mele

De-ale noastre

M-am uitat la o poza cu un maidanez, si vazandu-i ochii umezi, ma intrebam cum poate cineva sa-i doreasca moartea. Era un articol pe net zilele trecute, in care un baiat scria ca din punct de vedere spiritual, copilul ucis de caini si-a meritat soarta.

Bunica zicea, de cei ce se duc, ca lor le e bine, greu e pentru cei ce raman. Asa ca, as zice eu, din punct de vedere spiritual, au ramas parintii cu plata. Iar alaturi de ei, noi ceilalti.

Mi-am dat seama ca nu puteam zice nimic pentru ca incep sa cred ca fiecare merita ce primeste. E ca si atunci cand esti mic, ti se spune sa nu te joci cu focul pentru ca arde, insa pana nu te arzi, nu ai inteles cu adevarat ce inseamna. Asa ca poate, toate cate se intampla vor servi drept lectie. Si, daca lectiile par din ce in ce mai grele, este pentru ca nu le-am invatat cand eram tineri si ne era mai usor.

Violenta si cruzimea, catre orice fiinta, nu ramane nepedepsita. Grija mea e pentru pamantul asta drag; sa fie mai multi cei intelepti decat restul, sa-si poate el continua drumul in jurul Soarelui!

7 Comments

  • Alina Rad

   Daca crezi in karma si in vieti anterioare, explicatia ar fi ca cel care moare asa a aratat vieti de-a randul cruzime fata de animale si fata de semeni. Si murind asa, si-a platit din datorii ca sa ii fie mai bine in viata urmatoare. Sau poate fi si un sacrificiu ca sa isi plateasca parintii greselile. Doamne fereste de rau, atata e de zis!

   • marian

    sau poate explicatia e mai simpla, un animal salbatic a omorat un copil, animal care nu avea ce sa caute intr-un oras.

    indica-mi si mie un animal care nu are ochi umezi te rog.

    • Alina Rad

     Asa e, nu avea ce sa caute. Dar a cui e vina ca era in oras? Si oricare ar fi explicatia am tot dreptul sa fiu impotriva violentei, de orice fel.

     • marian

      bineinteles ca ai dreptul.
      eu nu as zice nimic daca o haita de lupi in creierii bucegilor ar sfasia un grup de turisti.
      exterminarea lupilor care o sa aiba loc, o consider o actiune criminala din partea noastra. dar oarecum scuzabila, pentru ca odata ce un urs/lup da de gust de om, o sa atace cam intotdeuana omul.

      dar ca un cetatean sa fie muscat de o haita de animale salbatice, teritoriale si fara stapan/rasponsabil in oras, exterminarea haitei din punctul meu de vedere este o actiune perfect justificata.
      daca ong-urilor le pasa asa demult de caini, se implicau de la bun inceput in actiuni de sterilizare, si exportare in alte locuri pentru adoptie. asa cum s-a facut in alte parti.
      dar nu s-au ocupat, pentru ca le disparea ciolanul de la nas. cum e posibil sa fie 100 de onguri, si sa existe 60,000 de caini pe strada ?
      acuma in al 13 ceas e prea tarziu. nu are rost sa dai vina pe cetateni/primarie, cei pe care trebuie sa dai vina sunt ongurile nesimtite, care nu stiu decat sa ia bani pentru nimic. iar cainii o sa plateasca pentru asta. pe drept sau nedrept.

    • Alina Rad

     Te asigur ca mi le platesc, toti le platim daca despre asta e vorba. Am dat doar o explicatie provenita din anumite practici spirituale, ii explicam lui Robert cum gandesc unii. E pacat ca a murit un copil, dar mi se pare pacat si sa omori animale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.