de Andrei Dinu

“Suntem o generatie crescuta intr-o scarba pentru patrie, am crescut cu Badea care injura tara mereu…”

Iti mai pot oferi N exemple internationale de oameni care in prezent injura tari (a lor sau ale altora) ca si cum ar fi un job platit de stat. Sunt si altii mai vechi:
Iti spune ceva numele de George Orwell ? Ferma Animalelor sau 1984 ? Big Brother ?
Sau daca vrei un exemplu European da un search sa vezi de Montesquieu si ale sale Scrisori persane si iti vei da seama ca sunt zeci de oameni care au criticat, critica si vor mai critica tarile in care traiesc (repet, sau alte tari). Unii cu argumente, altii fara. Nu-l compar pe Badea cu cei mentionati mai sus dar mi se pare penal sa ceri doar “lapte si miere” intr-o tara in care “bunul simt” e echivalent cu 0 pentru clasa politica ce ne conduce din Capitala.

“…am crescut fiind educati sa admiram valorile occidentale ‘superioare’ si ideale.”

Da, chiar asa ar trebui. Citeste despre sistemul de invatamant din Finlanda si iti vei da seama ce inseamna un domeniu educational pus la punct de la A la Z. Chiar avem ce admira.

“Credem ca politica,cultura si educatia cat mai internationala este foarte benefica, credem in globalizare, suntem de acord cateodata ca Romania e frumoasa dar pacat ca e locuita si parca tot mai bine e in Londra… Romani scumpi, cat putem sa ne inselam…”
“Ce este Occidentul… ? Un loc care nu mai are identitate.”

Sa trecem peste exemplele de gen: manastirile din Moldova, bisericile de lemn din Maramures etc si te rog sa imi dai tu exemple de identitate clara, 100% romaneasca. Artisti ? In multe domenii artistice suntem in urma fata de contextul European pentru ca noi suntem prea “corecti” si trebuie sa carcotim la fiecare ponei roz cu zvastica sau la albume foto artistice cu gagici goale insarcinate ce dau cu aspiratorul. Move on ! Identitatea noastra se traduce in gratare pe balcoane, vinete prajite jos la bloc… Ah, stii care e mancarea traditionala declarata de 1 mai ? MICII SI BEREA. Ha !

“globalizarea ii distruge incet incet toate traditiile, cenzura comunismului bolsevic s-a transformat in a fi politic corect”

Macar acolo exista termenul de “politic corect” si e total altceva, nu tine de cenzura, ci de “bun simt”, termen de care romanii sunt total straini. Nu neg ca exista cenzura si in Occident, dar hai sa ne uitam in ograda noastra inainte de a stropi cu noroi pe altii. Iti voi da un singur exemplu: CNA. Exprimarea libera a fost castigata cu sangele “stramosilor”- daca pot sa-i numesc asa, cei pe care ii ridici in slavi. Iti pot da exemple nenumarate de artisti din industria muzicala (si asta e deja un singur domeniu) care au fost pusi la colt iar casetele si cd-urile lor retrase de pe piata. Asta in timp ce curveturile de la Capatos danseaza lasciv pe masa si Vadim acuza Sexy Politicianca de gura ce miroase a sperma.

“traiesti cu riscul ca un islamist extremist poate sa bombardeze pt ALahul lui locuitorii unei tari in care el s-a mutat”

Fiecare tara isi are probleme ei. Aici nu e risc mare de bombe, aici e riscul cutitarilor care au impresia ca toate parcarile sunt ale lor, golani ce asculta la telefon manelute pe strada si iti cer tigari / bani de iti e si frica sa te mai plimbi seara pe strada, de batrani ce urla la rromi in plin centru, ziua in amiaza mare ca nu au loc de ei sa respire in tara sau e risc de soferi ce ameninta cu arma alti participant in trafic.

“Istoria nu mai poate fi spusa pentru ca poate jigni anumite popoare.”

Noi jignim constant alte popoare fara sa tinem cont de istorie pentru ca avem impresia ca detinem adevarul absolut. In cazul in care nu ai auzit de fetita cu bentita tricolora din Covasna, iti spun eu cum sta treaba: Fetita de 15 ani declara nonsalant ca nu e vina ei ca uraste ungurii, ca asta provine de la tatal ei si ca tine de genetica. Adica ura se transmite genetic. De atat a fost nevoie sa agite spiritele intre romani si unguri. Ti se pare normal ? Mie nu. No comment !

“copiii pot fi ucisi in pantece de catre propria lor mama – avortul fiind vazut ca o metoda contraceptiva in loc sa i se spuna crima”

Suntem pe locul 3 la avorturi in Europa. E drept, dupa Marea Britanie si Franta. Dar hai sa iti spun ceva interesant: Populatia Marii Britanii este de 62 de milioane de locuitori vs. 21 de milioane cati au numarat cei cu recensamantul la noi in 2011. Ei au 220.000 de avorturi pe an, noi avem150.000. Daca populatia Romaniei ar fi tripla, s-ar ajunge peste numarul celor din Marea Britanie si am fi, vorba unei manea “Locul 1, numai 1”. Datele sunt pe net si sunt oficiale.

“Craciunul si Pastele precun si alte traditii stravechi sunt doar un prilej de marketing, aici nu exista nici un pic de profunzime”

Despre profunzime si despre cultivarea spiritului n-am prea auzit la romani. E un termen din Occident pe care multi il practica. Am vazut-o cu ochii mei. Profunzimea noastra de cele doua sarbatori este fie sa umplem carciumi, fie sa manacam si sa bem pana nu mai stim de noi pentru a putea testa reactia celor de la SMURD sau UPU. Cultul mancatului pana la greata n-am prea intalnit-o pe unde am umblat.

P.S. Biserica Ortodoxa are mereu grija sa dea sarmalute si sa gazduiasca batrani si tineri care se imping si se scuipa pentru a primi ceva la “pachet” sau a pupa niste moaste. Horror.

“relatiile dintre oameni sunt pur profesionale,
prietenia, iubirea sunt toate o afacere”

Balada Miorita. Cel vrancean si cel ungurean planuiesc sa-l ucida in ceas de noapte pe cel moldovean ca are oi mai mandre. Din seria “sa crape si capra vecinului”.

“tot ce facem e pt CV si cand vrem sa ne casatorim gasim noi pe perfectmatch.com ceva nu? “

Aici avem facebook.com si nici nu merita sa intru in detalii despre cum evolueaza statusul relatiilor in vazul tuturor.

“Putini mai stiu sa iubeasca, feminismul distruge relatiile barbat femeie tot mai mult, gender role este considerat invatat asa ca nu mai invatam copiii de mici sa se comporte ca baietei sau fetite ci ii lasam pe ei sa isi aleaga ce sex vor sa aiba, ajungandu-se la un numar imens de homosexuali creati de societate.”

Hopa, imi miroase a intoleranta tipic romaneasca. Din ceea ce spui tu eu deduc ca pruncii needucati de parinti ajung homosexuali ? Cunosc oameni super bine educati care sunt homosexuali. Ei sunt de cele mai multe ori mai talentati, mai atenti si mai finuti decat cei pe care tu probabil ii consideri “normali”. Mentalitatea Funarista de homosexualitate ca fiind o boala o regasesc atat la tine, cat si la altii si tin sa-ti spun ca mi se pare foarte trist.

“Dumnezeu a fost ucis de Occident.”

Aici il ucide BOR-ul cu banii luati pe sest de cei care vin sa-ti stropeasca apartamentul cu apa sfintita si de cei mai mari in ierarhie care isi poarta pelerinele de aur in timp ce tara moare de foame. Iar lumea le pupa mainile mai ceva ca la Mesia. Iar ei se ascund cu nesimtire dupa acatiste si pilde, noi ne inchinam cu respect in timp ce acestia ies pe usa din spate a bisericii si demareaza in tromba intr-un BMW X5.

“De ce oare admiram atat de mult haosul Europei vestice? Noi avem oameni, noi stim sa traim, noi radem ca fugim cu nasu de acasa o saptamana in munti cu corturile. “

Belgia, Olanda, Danemarca, Anglia si Italia sunt doar cateva tari unde prieteni de-ai mei pleaca in excursii cu corturile. Si nu se lovesc de coma alcoolica forestiera. Ai auzit de couchsurfing ? E worldwide si-s prea putini romani ce practica.

“Noi ne salutam cu Doamne ajuta!“

Multumim BOR-ului pentru spalarea pe creier.

“Noi avem un pamant binecuvantat de oasele si sangele atator martiri…”

Cadoul meu pentru tine este acest link: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_royal_saints_and_martyrs
Pe ei de ce nu-i bagam la socoteala ?

“De ce acceptam ca barbatii nostri sa fie carne de tun pt NATO dar nu suntem in stare sa ne recuperam Moldova de peste Prut dupa atatia ani de la caderea comunismului?”

Un vis ce a murit de ceva vreme. Cine isi mai doreste Moldova de peste Prut ? Move on !

“De ce esti drogata scumpa Romanie cu iluzii occidentale? In Occident unde pleaca bietii romani sa faca o paine, germanii, francezii, englezii ii trateaza ca pe niste sclavi,fiind roman esti privit ca o subrasa, in Anglia un non-european are mai multe drepturi si privilegii doar datorita faptului ca a trait sub dominatia imperiului pt decenii…”

Au fost nenumarate cazurile cand am dat cu mucii in fasole. Atat la nivel politic, cat si la nivel social sau uman. Culegi ceea ce sameni, e o vorba din popor.

“VREAU SA MA INTORC IN ROMANIA cu toate ca nu voi avea niciodata banii pe care i-as avea lucrand aici. Dar cum spunea tatal lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar noptile iti vor fi ingrozitoare.”

Tatal lui Steinhardt ? Dar Steinhardt nu era suficient de destept sa dai un citat din el ? Uite ca lui Cioran, Eliade, Ionesco si Brancusi le-a priit Occidentul. Nu pot decat sa ma bucur ca in centrul Parisului exista un atelier Brancusi si ca pe rafturile marilor biblioteci din Occident, pot gasi un Cioran, un Ionesco sau un Eliade.

P.S. Tot ceea ce a scris aceasta studenta care beneficiaza de sute de share-uri pe facebook si de articole prin tot felul de ziare mi se pare de un patriotism penibil menit sa puncteze in mintile incuiatilor ideea: “stiam eu ca asa e in Occident”, noi fiind campioni la judecat apriori. Nimeni nu spune ca nu te lovesti de greutati in Occident, da, e adevarat, unele mai mari ca altele, dar depinde ce vrei de la tine. Se poate aseza fain frumos dupa ce-si incheie studiile la o casa undeva la marginea satului Trebuci, Baicoi, Madulari sau Maciuca si sa se bucure de liniste, duminica sa mearga la biserica iar de Pasti si de Craciun sa-si repete in minte replica: “avem stramosi, avem traditii, avem spirit”. Vorba unui prieten bun plecat intr-o tara indepartata (unde i-a fost mult mai greu sa se “aseze” decat acestei fatuce ce-si ia bani de la parinti): penibil.ro.