Rotaract
Daca o sa va plimbati prin Baia Mare, intre 21 si 25 august, si o sa auziti tineri vorbind in aproape toate limbile pamantului, puteti sta linistiti. N-ati intrat in Turnul Babel. Sunt doar delegati din alte tari, participanti la Rotaract Global Model United Nations. Sfatul meu e sa va uitati bine la ei, pot fi model pentru oricine. Tinerii acestia sunt diferiti de cei pe care ii intalnim, au alte preocupari si au venit pentru un eveniment unic in orasul nostru.

Conceptul Model United Nations (MUN) este o simularea Internationala a Natiunilor Unite in care delegatii (studenti si si tineri profesionisti din toate tarile) isi asuma rolul reprezentantilor externi ai diferitelor tari si dezbat probleme contemporane internationale. In functie de organul ONU in care delegatii aleg sa activeze, temele dezbatute pot varia de la abuzuri ale drepturilor omului pana la crize economice, militare sau de mediu. [sursa]

Responsabili de realizarea acestei conferinte sunt membrii clubului Rotaract Baia Mare, vreo 20 la numar, ajutati de alti membrii ale altor cluburi din tara si din strainatate. Ideea le-a venit vara trecuta, iar din ianuarie s-a lucrat nonstop la materializarea ei. E un proiect ambitios, pentru ca nu e usor sa gestionezi o astfel de intalnire. Toti cei interesati, pot sa se inregistreze pe site-ul www.RotaractMUN.org.

Nu-i asa ca e frumos ca niste oameni dintr-un oras mic, sa faca un lucru atat de mare?