Festivalul EXCEPTIO a fost pentru mine o premiera. Fiind vorba de teatru de strada, studio si spatii neconventionale am fost scoasa din zona de confort care e pentru mine sala teatrului. Acolo, dupa ce se sting luminile, atentia imi ramane captivata de ce se intampla pe scena. Insa, cand esti dus in strada, orizontul se largeste. Iar spectacolele difera de fiecare data, pentru ca la realizarea lor iau parte si spectatorii, si trecatorii, si cainii vagabonzi si vremea. Miercuri, la commedia dell arte jucata de absolventii sectiei de actorie din cadrul Facultatii de Teatru si Televiziune UBB Cluj a avut un rol si fantana arteziana din piata Millennium.

Aseara am vazut trei spectacole: premiera show-ului de improvizatie The Improvers Show, Planul C al Universitatii de Arte Teatrale din Targu Mures, care mi s-a parut creativ si expresiv si nu mai vream sa se termine :), sper sa-l mai vedem la Baia Mare pe “fluturasul” din spectacol, dupa care, am stat in ploaie, la Teatrul de Vara, pentru spectacolul de revista Iubiri de Vis…a Vis. Am si dansat chiar, impreuna cu actorii, solistii si trupa de balet. Bine, ei pe scena, noi pe sub copaci! Nu stiu daca ati mai trecut prin parc, dar sa stiti ca locatia Teatrului de Vara arata bestial, cred ca e un spatiu care ar trebui exploatat mai mult pe viitor.

Azi e ultima zi de festival, si o incheiem cu invitati din Bucuresti. Vin actorii Teatrului Masca! O sa imi fac incalzirea de la 15.30 cu Cei trei purcelusi. Dupa care, Cosarii, The Improvers Show (din nou, da!), Canarul Albastru si Fuga de Bach… o sa ajung cam tarziu acasa.

Si cu asta e gata si stagiunea 2012/2013. Teatrul s-a nascut in strada, si e tare frumos ca l-am adus la final de an, catre inceputurile sale sau ca i-am sarbatorit nasterea. Ne vedem in toamna!

Planul C