De-ale mele

Uniforme

Ieri dupa-masa m-am plimbat putin cu un prieten francez, venit pentru prima data in vizita in Baia Mare. Mi-a spus ca i se pare amuzant cum unele blocuri au exteriorul refacut doar partial. I-am explicat ca la noi, locatarii sunt cei care achita aceste lucrari si ca sunt unii care n-au bani.

Imi zicea ca in Franta, mai exact in Aix-en-Provence unde locuieste el, a trebuit odata sa vopseasca pentru cineva, din alb in maro ramele geamurilor de la apartament, pentru ca restul locatarilor au facut scandal. Toti avea rame maro, prin urmare nu avea voie sa strice armonia fatadei. Si ca pentru orice lucrari se voteaza, daca majoritatea e pentru, trebuie toti sa se supuna.

Cred ca noi asociem inca uniformitatea cu uniformele de la scoala. Orasele noastre sunt pestrite, iar alegerilor unora nu sunt cele mai fericite. Oameni se razvratesc cand e vorba de reguli, insa unele sunt date spre binele nostru. Parca mi-ar place sa nu vad 3 nuante de vopsea, pe acelasi bloc.

2 Comments

  • zdwub

    In Romania sunt blocuri de tot rahatul, scuze de expresie, aici ma refer la aspectul lor. In strainatate casele si blocurile sunt facute in mare parte dupa standarde, acolo daca iti faci casa diferita ai sanse ramai fara ea. In judetul nostru doar ANL-urile sunt asemanatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.