Omenirea are nevoie de reguli si de pedepse pentru ca se indreapta catre cruzimea animalelor salbatice. Si in timp ce acestea din urma, ataca sau ucid pentru hrana, animalul dintai o face de placere. Asta e unul din motivele pentru care cei care nu cred in rai sau in iad, considera religia sau practicile spirituale, o manevra. Adica, pentru a fi educati, trebuie sa fim speriati.

Marturisesc ca era o vreme cand credeam la fel. Am prieteni care-mi spun ca asteapta sa-mi treaca “filmele” sa putem discuta pragmatic. Pragmatismul il las lor si le spun urmatoarele:

In momentul in care incepi sa te uiti spre tine si constientizezi ca ai in exterior exact ce meriti, nu ai cum sa nu te apuci sa cauti sau sa intrebi sau sa incerci sa te schimbi. Si o data ce incepi sa vezi cum functioneaza universul, cum daca esti linistit si atent il vezi ca te poarta in locuri minunate, nu ai cum sa nu crezi. Si nu mai faci anumite lucruri la comanda, le faci pentru ca ajungi la cunoastere si sti singur ce-i bine si ce-i rau, pentru tine si pentru univers. Si te umpli de bucurie si de bunatate!

Vad cersetori pe strada, e plin de ei. Iar majoritatea dintre noi, cand li se cer bani, se vad obligati sa raspunda ca ei lucreaza din greu pentru banii aceia sau ii trimit sa munceasca. Asta e rautate gratuita! Nu vrei sa le dai bani, lasa-i in pace, nu aduce completari ca n-au nevoie de lectiile tale de morala.

Cand vezi oameni in suferinta, cum poti trece pe langa ei fara sa le spui o vorba buna sau sa ii incurajezi? Sau bolnavi? Nu te poti gandi ca sigur au gresit ceva si asa merita, ci te umpli de mila. Pentru ca niciunul dintre noi nu e ferit…

Toti ne-o luam! Rugati-va sa fie cat mai repede, sa va mai ramana timp in viata asta sa va puteti bucura! Si ma refer la bucuria adevarata, nu la aia pe care o avem ca se deschide magazinul H&M in mall luna viitoare….