Daca ar fi un reporter pe care mi-as dori sa-l intalnesc, acela ar fi Alex Dima. Imi plac reportajele lui de la “Romania, te iubesc” si-as vrea tare mult sa ii aud vocea live, la televizor mi se pare foarte patrunzatoare. Am vrut de duminica sa scriu articolul asta, dupa ce am vazut interviul cu Iustinian Chira. Pe Parinte l-am vazut o singura data in catedrala din Baia Mare si de mai multe ori la televizor, mi se pare o binecuvantare sa stai la povesti cu el, oare m-ar primi sa-mi raspunda unor intrebari?

Reportajul s-a incheiat cu un sfat pentru Alex, ii spune Parintele sa fie mereu cu o vorba buna pentru colegii sai si sa-i lase pe altii sa fie mohorati. Cei care sunt impacati cu Dumnezeu, nu au de ce sa fie suparati. Nu e doar sfatul unui om al bisericii, ci sfatul unui om batran, intelept si cultivat.

Noi suntem in criza de vorbe bune, dar in excedent de suparari…ca asta e lumea in care traim. As vrea sa-l aud ce-mi spune cand ii spun ca e tare grea calea spre impacare. Iar noi ne suparam doar pe cei sau pe ce iubim, doar atunci avem privirea mohorata. Si ma gandeam ca si universul se supara pe noi ca ne iubeste, doar ca mi-am amintit ca universul nu se supara, el e doar iubire. Deci nu cu el trebuie sa ne impacam, ci cu noi. Oare ce mi-ar raspunde?