Omul e trup, minte si suflet. Trupul stiu ca e pamant, mintea, inca nu mi-e clar ce-i cu ea, dar sufletul e suflare divina. Privind astfel, ne putem da seama usor ca dintre toate, sufletul e cel care ar trebui urmat sau ascultat. Daca admiti ca avem un Creator, care a facut totul si care a consfintit sa ne dea din El si noua, pare logic si pentru minte ca el ar trebui urmat.

Sambata seara am vazut o redifuzare a unei emisiuni filmate in anul 2000, in care Andrei Plesu ii spunea Eugeniei Voda, ca oamenii uita ca au ingeri, iar cei care nu par sa il aiba, il au dar e flamand. E posibil ca ingerii sa fie fiinte mult mai sensibile decat noi, cu o mai multa nevoie de bucurie si de fapte bune. Ei sunt primii care sufera, atunci cand oamenii omoara Divinitatea din ei. Pentru ca prin rautate, suferinta, ciuda si ura, asta facem!

Nu ajunge sa faci cum simti cateva minute pe zi. Nu-ti hranesti faptura care merge pe langa tine, nici sufletul din interior. Rolul unui inger pazitor e sa-ti pazeasca sufletul. Daca tu nu il ajuti, ingerul pleaca si-ti ia si sufletul cu el. Ce-ti ramane atunci?