“In lumea occidentala, moderna si industrializata de unde vin eu, persoana cu care alegi sa te casatoresti este posibil cea mai graitoare reprezentare a propriei tale personalitati. Perechea ta devine cea mai stralucitoare oglinda posibila prin care individualitatea ta emotionala se reflecta catre lume. Pana la urma, nu exista o alegere mai profund personala ca aceea a omului cu care decizi sa te casatoresti, in mare masura, aceasta alegere spune lumii cine esti tu.”

” Uneori viata e prea grea ca sa fii singur, iar uneori viata e prea frumoasa ca sa fii singur.”

“Orice a ales inima ta din misterioasele ei motive poate oricand sa dezlege mai tarziu – la fel, din misterioasele ei motive. Iar raiul impartasit in intimitate se poate iute prabusi intr-un iad ce a ratat intimitatea.”

“Sa doresti o alta persoana este probabil, cea mai riscanta dintre toate nazuintele. De cum iti doresti pe cineva – e ca si cum ai lua un ac chirurgical si ti-ai sutura fericirea de pielea acelei persoane, astfel incat orice soi de separare iti va crea de acum inainte rani sfasiate.”

“Pe undeva, de-a lungul drumului, se pare ca acest barbat minunat si-a dat seama ca viata mea n-ar mai avea un fir narativ coerent daca el nu s-ar mai afla in centrul ei.”

Si am spus da (Elizabeth Gilbert)