Am intalnit oameni care spuneau ca doar spre sfarsitul vietii poti spune daca ai trait fericit sau nu. Ca si cum momentul la care e pusa intrebarea nu conteaza, ci doar adunam minusuri si plusuri pe o lista, ca la contabilitate, urmand sa vedem daca avem profit sau pierdere la finalul exercitiului.
Oare facem fiecare dintre noi tot ce ar trebui sa facem? Oare ne atingem limitele pontentialului pe care il avem? Suntem in stare de mai mult? Sau asta e tot?
Ceea ce vezi, e ceea ce primesti! Dar fiecare vedem diferit, prin alte lentile, prin alte filtre si cu alte culori…De aia primim diferit!
17/07/2012 at 11:29 am
Primim la fel doar percepem diferit 🙂
18/07/2012 at 10:15 am
Poti sa mori oricand.
Plecand de la aceasta premisa, rezulta ca aia care isi trag linii si calculeaza sunt:
1. fie plictisiti si fac acest lucru destul de des
2. fie norocosi ca au apucat sa-si faca bilantul fix inainte de moarte
Si mai e o chestie: s-a demonstrat ca experientele din apropierea mortii (alea de genul tunelul cu luminita, viziuni despre diverse locuri placute sau oribile and shit) sunt, de fapt, diverse manifestatii ale creierului care elibereaza in draci dopamina sau isi creste brusc activitatea cerebrala (cam cum face defibrilatorul) cand simte ca exista posibilitatea sa intre in shut down. Asadar, daca ai trait in frica sau cu diverse chestii “pe suflet”, nu vei avea experiente prea placute pentru ca practic vei trai toate fricile (excesul de substante eliberate in creier creaza si amplifica starile halucinogene).
De aia se zice “mori ba impacat cu tine si cu restul lumii”.
18/07/2012 at 10:36 am
Si cum nu stii cand mori putem spune : traieste ba impacat cu tine si cu restul lumii! 🙂 Merci de informatii..