Cunosc o persoana trecuta de 50 de ani care se plange non stop. O stiu demult, si daca ar fi sa o caracterizez in vreun fel, as zice ca e vesnic nemultumita. De orice! Explicandu-mi intr-o zi cat ii e de greu in lumea asta, mi-a spus ca se asteapta sa ii fie usor, doar pe cealalta. S-a uitat la mine cu o privire de om bogat care isi dezmosteneste copilul, cand am avertizat-o ca pe cealalta lume s-ar putea sa ii fie si mai greu. Mintea ei nu intelegea acest aspect.

Daca esti credincios si daca crezi ca totul nu se termina pe Pamant, ar trebui sa realizezi ca dincolo, e o prelungire a ce traiesti aici. Nu are cum sa fie altfel. Daca tu vezi raul in orice, daca te simti indreptatit sa fi nemultumit de toata lumea si nu iti pictezi singura raiul aici, nu ti se va da nici acolo. Iar daca nu esti credincios si nu simti nimic vesnic in tine, ar trebui sa iti traiesti viata bucurandu-te de toate, ca alta sansa nu mai ai.

Citesc o carte in care autorul numeste moartea un bun sfatuitor. Ea poate sa vina oricand. Faci totul pentru fericirea ta?