O terasa. Lume la mese. Apar cersetorii. Cineva ii spune unuia dintre ei sa plece. Si primeste raspunsul asta: “Cum v-ati simti daca dintr-o turma de oi, ati fi singura oaie pe care celelalte nu o baga in seama?” M-a apucat rasul la comparatia cu oile si cu turma, pentru ca mi se parea ca suna a secta. Era felul lui de a explica marginalizarea.

O data la biserica, un preot sfatuia enoriasii, sa nu ii ajute pe cei care stau la usa bisericii si cersesc. Biblia ne sfatuieste ca e mai bine sa ajuti un om sa se ajute. Practic, nu ii dai tu, dar ii creezi mijloacele sa isi poata face singur. Asta e adevarata mila si adevaratul ajutor. Iar celor care cereau la usa, el a vrut sa le dea de lucru si au refuzat.

Multi au impresia ca, daca dau 1 leu unui cersetor, fac un lucru bun. Eu nu dau bani, dar le dau haine si mancare. Stim toti de mafia care exista in spatele cersitului. Si nu il mai recunoastem pe acela care, chiar are nevoie. Un domn intelept spune, sa dai atunci cand simti ca trebuie sa dai. Doar atunci!