De-ale mele

Cum de au toti prostii firme?

Datorita muncii mele, vorbesc zilnic cu zeci de persoane, prin email, chat, telefon. Majoritatea sunt “patroni”. Zic “patroni”, pentru ca mi se pare o jignire. Nu ii pot numi lideri, sefi, ci puscati, oameni gramada. Sa ai firma, sa conduci o activitate, sa ai oameni in subordine si sa nu stii citi o factura, scrie un email sau purta o conversatie civilizat, mi se pare inadmisibil.

Cu din astia, imi pierd rabdarea. Unde-s oamenii capabili? Sunt niste cunostinte minime pe care ar trebui sa le ai cand iti deschizi o firma. Si ar trebui sa aiba de trecut un test, inainte de a li se inmatricula o firma. Cum fac astia bani?

In jungla, cei mai slabi mor. La noi, nu exista selectia asta naturala. Slabii sunt multi, si se unesc impotriva celor puternici, care sunt in numar din ce in ce mai mic. Si unde-s multi, puterea crestea. Ar trebui sa ne obisnuim cu gandul?

7 Comments

 • Alin Ropan 23

  tu nu intelegi ca asta inseamna romania ? crezi ca ne merge rau numa asa, fara motiv ? altii nu au ce munci de ani de zile, fiindca nu au loc de astfel de oameni

 • cdlevit

  Salut!

  Recent am regasit aceeasi idee, desigur, intr-o forma mai ampla, la alta cultura.

  Oamenii sunt “cultivati” ca sa se “supuna”, de altfel, natura se bazeaza pe aceasta “regula”.

  E posibil ca, cel putin unul, din acei “lideri” sa nu posede cunostintele necesare (teoretice) ci sa detina adevarul practic, ei fiind liantul ce mentine colectivul prin putere, disciplina sau cunostintele necesare. Multi “lideri” sunt de “fatada”, ei nu stau la putere decat pentru a servi intereselor celor din “umbra” caci, adesea, e mai riscant sa fii in “primele randuri” decat sa stai sa “manevrezi” asta, desigur, nu exista posibilitatea unor exceptii.

  Spor la treaba si toate cele bune!

  • alinarad

   Salut cdlevit :), practic daca ar fi sa traduc ideea ta la ce am scris eu, reiese ca cei din spate asigura continuitatea si succesul. De fapt, asa fac astia bani! Foarte bine ai punctat. Spor si tie, sa ne mai citim :)!

   • cdlevit

    De citit.. nu stiu, foarte rar citesc bloguri, carti sau alte.. “lucruri” pe internet..

    Am decis sa .. repostez.. pentru ca mi-am amintit de un citat (nu e foarte exact), cred ca de Montesquieu, legat de putere/puternici: “Il tin la putere, desi e incompetent, pentru a mai atrage din injuraturile populatiei”, prin urmare.. si “prostul” are rostul lui, desigur.. nu e “frumos” sa faci pe cineva “prost” ci e de preferat sa-l “chemi” “CEL mai putin inzestrat”.

    Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.