Se da situatia X. Despre ea discuta persoanele A, B, C, D…….. fiecare cu o parere diferita. A, B, C, D sunt persoane inteligente, care stiu ca pot gresi, stiu ca poate nu cunosc unele informatii despre situatia X si sunt dispusi sa discute asupra ei. Ascultand parerile altora, fiecare se poate imbunatati. Progresul a fost posibil datorita contradictilor.

Situatia X este expusa public, pe net sa zicem. La discutie se autoinvita persoanele e, f, g, h, i, j. Ele stiu atat de multe despre lume, ca isi pot da cu parerea asupra oricarui lucru. e, f, g, h, i, j fac parte dintr-o societate secreta. Ele nu trebuie sa isi argumenteze opiniile. Ele doar si le expun. Trebuie sa fii ca si ele sa intelegi.

Imbecilii pur sange au mirosul fin. Simt pana la urma cand unul nu e din rasa lor”, spunea Paler intr-o carte. Iar cand simt ca nu esti la fel, trebuie sa te atace. E in codul lor. Ce faci in cazul asta? Te aperi sau ignori? Raspunsul e simplu si vine de la un proverb francez: nu discutam cu prostii, pentru ca ii instruim!