Se da situatia X. Despre ea discuta persoanele A, B, C, D…….. fiecare cu o parere diferita. A, B, C, D sunt persoane inteligente, care stiu ca pot gresi, stiu ca poate nu cunosc unele informatii despre situatia X si sunt dispusi sa discute asupra ei. Ascultand parerile altora, fiecare se poate imbunatati. Progresul a fost posibil datorita contradictilor.
Situatia X este expusa public, pe net sa zicem. La discutie se autoinvita persoanele e, f, g, h, i, j. Ele stiu atat de multe despre lume, ca isi pot da cu parerea asupra oricarui lucru. e, f, g, h, i, j fac parte dintr-o societate secreta. Ele nu trebuie sa isi argumenteze opiniile. Ele doar si le expun. Trebuie sa fii ca si ele sa intelegi.
“Imbecilii pur sange au mirosul fin. Simt pana la urma cand unul nu e din rasa lor”, spunea Paler intr-o carte. Iar cand simt ca nu esti la fel, trebuie sa te atace. E in codul lor. Ce faci in cazul asta? Te aperi sau ignori? Raspunsul e simplu si vine de la un proverb francez: nu discutam cu prostii, pentru ca ii instruim!
22/02/2011 at 7:14 pm
Cel mai bine e sa-i ignori. Iar americanii au o vorba la fel de buna care zice [b]Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.[/b]
22/02/2011 at 7:49 pm
Si pe mine m-a invatat tata vorba ” Nu te pune cu prostul, ca are mintea odihnita”
22/02/2011 at 9:48 pm
Nu cred ca ignoranta poate fi o solutie. Trebuie sa asculti, sa analizezi, si daca merita sa aplici solutia lor. Apropos de “experti” iti recomand asta:
http://www.ted.com/talks/noreena_hertz_how_to_use_experts_and_when_not_to.html