Dacă ești începător în ale meditației sau relaxării, nu prea înțelegi cum apare energia sau de unde vine ea. Mă gândeam că o persoană care nu e practicant religios, acceptă greu ideea de ființă nevăzută care din prea plinul ei ne trimite energie. Și mi-a venit soarele în minte. Oare vă gândiți primăvara când reapar frunzele că renașterea lor e posibilă datorită energiei solare? Energia provenită de la Soare, sub forma luminii ori a căldurii, face posibilă întreaga viață de pe Pământ, inclusiv a noastră.

Pentru a beneficia din plin de puterea soarelui, ar trebui să mai ieșim din ”umbră”, să stăm de vorbă cu el. Există în qigong tehnici care vorbesc de sufletul activ, asta presupune o deschidere a noastră către tot ce ne înconjoară. Ca să înțelegeți ce înseamnă sufletul activ, gândiți-vă la starea pe care o aveți când vedeți pe cineva drag, poate fi chiar un animal de companie. Starea asta ar trebui să apară în noi și când ne uităm la soare, ori la lună sau la un copac. Ele susțin viața noastră și prin ieșirea din umbră și deschiderea către ele, primim mai mult din energia lor.

Meditația cu soarele, luna sau copacul

În perioada când lucram la starea mea de feminitate, așteptam săptămâna cu luna plină. Luna reprezintă energia Yin, cea pe care ar trebui să o manifestăm noi femeile preponderent. Tehnica e simplă, stai în poziție comodă, respiri adânc de câteva ori (eu îi mai trimit și un pupic), după care te uiți la ea (cu ochii închiși). Câteodată apare senzația că e aproape sau te cuprinde, jucați-vă și vedeți ce se întâmplă.

Cu soarele, energia Yang, cea de acțiune, lucrez ziua pentru curățare și energizare. Când sunt obosită ori indispusă, mă gândesc că razele lui vin și mă spală, după care mă uit la el ca să mă încarc.

Cu copacii sau cu plantele se poate face același lucru. De obicei, când văd o pădure, eu mă gândesc cum mă arunc în ea ca într-un bazin cu apă.

Ideea e că poți face tehnici simple de acest gen și când te plimbi pe stradă. Te poți gândi cum razele de soare te încarcă ori poți să fi atent la cum se simte și crește căldura în corp. Toate exercițiile astea, în timp, modifică centrul de atenție al minții focusat către  ce nu merge și-l duce către o stare de calm de unde apar soluțiile pentru ce nu merge. Succes!