Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. În 2017, evenimentul va avea loc în 20 mai, iar muzeele din Baia Mare sunt deja pe listă.

Anul trecut am avut șansa să mă ocup de organizarea la nivel local, iar anul acesta, știind că nu avem în oraș o organizație care să preia comunicarea și organizarea, am trimis un mail organizatorilor din București și i-am rugat să-mi dea voie să mă ocup, voluntar, de organizarea la nivel local. Au spus da, în aceiași zi în care am fost sunată de organizatoarea Nopții Galeriilor la nivel național, care m-a întrebat daca doresc să le fiu partener local pentru Noaptea Galeriilor 2017. Prin octombrie, dacă o să fim sănătoși, orașul nostru se va bucura și de acest eveniment.

Evenimentul Noaptea Muzeelor Baia Mare are creată o pagină pe facebook, o puteți urmări și distribui dacă doriți să fiți la curent cu ce se întâmplă.

Pot să vă spun, din informațiile primite săptămâna trecută, că toate muzeele din oraș s-au înscris online pentru acest eveniment și fiecare locație are pregătit un program diferit de ce vedeți într-o zi obișnuită la muzeu. În plus, va fi deschisă Galeria Gheza Vida din Piața Libertății, v-am mai zis eu de minunea asta, și am obținut de la primărie aprobarea să deschidem Turnul Ștefan, cu o precizare, dacă avem ghinion și plouă, accesul în turn este interzis! Dacă o să fie senin, priveliștea din turn asupra Băii Mari, e superbă!

Dacă nu știți ce muzee puteți vizita, vă fac acum traseul: Muzeul de Mineralogie, Bastionul Măcelarilor, Muzeul de Artă, Turnul Ștefan, Galeria Gheza Vida, Muzeul de Istorie, Muzeul De Etnografie, Complexul Astronomic! Intrarea e gratuită! Așa-i că sună bine?

 

Noaptea Muzeelor Baia Mare