Începând din această lună, o parte din lucrările expuse în Muzeul Județean de Artă vor avea coduri QR care pot fi scanate cu telefonul mobil, iar aplicația va deschide linkul de pe siteul muzeului unde găsiți descrierea lucrării. Practic, dacă vă plimbați prin muzeu și vă atrage o lucrare, dacă are codul QR atașat, îl scanați și se deschide în browser-ul telefonului descrierea făcută de către muzeografii de la Artă.

Muzeul Judetean de Arta

Eu am încercat ieri de acasă de pe telefon și funcționează. Pentru moment merge doar pentru lucrarea lunii, dar se lucrează pentru adăugarea codurilor la cât mai multe lucrări. Eu sper să reușească la toate!

Codurile QR au început să ia avânt în ultimul an, aplicația de citire coduri se poate descărca gratuit din AppStore sau Android Market, dacă nu o aveți deja. Scopul lor e foarte simplu, în loc să tastezi o adresă lungă în browser, încadrezi din aplicație cu camera telefonului codul QR și te duce direct în browser.

O altă chestie frumoasă la Muzeul Județean de Artă

Dacă vă place una din lucrările expuse, le puteți lua acasă din magazinul muzeului. Găsiți acolo reproduceri după lucrările din colecție, denumirea tipului de tablou e “canvas” (imagine imprimată pe pânză), cu sau fără ramă. Arată superb! Ok, nu e originalul, dar tot arată frumos.