Street Delivery

Cel mai meseriaș eveniment de artă și cultură stradală vine in Baia Mare. Street Delivery se organizează de câțiva ani prin țară, iar după denumire și descriere, dacă nu ai participat, pare mai greu de înțeles ce își propune. Spun organizatorii că ne luam strada înapoi, eu o să vă spun cum facem asta.

Pentru început am ales o stradă: Podul Viilor. Am ales perioada: 17-19 iunie 2016. Am cerut voie autoritățiilor să o închidem circulației de Vineri, 17 iunie, ora 14.00, până duminică 19 iunie, ora 24.00. Apoi am început să căutăm oameni de meserie. Și am așteptat să ne caute ei pe noi.

Dacă o să veniți de pe strada Șincai către Centrul Vechi, cum ajungeți în piață, o să găsiți ONG-urile din Baia Mare.

Către capătul străzii va fi scena pentru concerte.

La intrare pe Podul Viilor încep standurile cu meșteri: olar, sculptor în lemn, țesătoare, femei care fac cămeși, sculptor de cruci, un bătrân care face viori, nodul dacic, un tocilar, pantofar, ceasornicar, posibil și un fierar (dacă reușim să îi facem rost de foc). Toți acești meșteri o să iși mute pentru două zile (sâmbătă și duminică) atelierul în stradă. Am vorbit cu fiecare în parte, sunt pregătiți să vă arate tainele meșteșugurilor lor. Mi-a spus o doamnă din Glod, că dacă am vreme, cât stă aici, mă învață să fac cipcă ori ciur, nu știu cum îi ziceți voi, știu doar cum îi zicea bunica.

Pe podul de pe Podul Viilor o să fie zona de distracție: demonstrații ale bicicliștilor, oră deschisă de Yoga, Zumba, Wing Chun (pentru copii), Tai chi (cu și fără sabie), drumming tradițional, oră de dans, oră deschisă de tango. La toate puteți participa, activ, nu doar pasiv.

În parcarea din fața Muzeului de Istorie va fi zona de joacă pentru copii. Vom avea un anticar cu cărți în stradă, mese cu jocuri de table și șah. Cam toate localurile din zonă au ceva pregătit pentru eveniment.

Nu e încă totul bătut în cuie, suntem meșteri de meserie. Dacă aveți o idee la care noi nu ne-am gândit, o ascultăm cu drag.

Street Delivery de Baia Mare, Ediția Săsar, Anul I va putea fi văzută și de sus, din Turnul Ștefan. În fiecare seara, de la ora 21.00 până la ora 01.00, facem la Street Noaptea Turnului Ștefan, că ne-ați cerut-o după Noaptea Muzeelor.

Vor fi alături de noi: Dan Leș, Vasile Șușca, Maria Zapca de la Săpânța, Dana Lucăcel, Fundația Română de Qigong – centrul Baia Mare, Loredana și Elian Micu, Ora de Tango, Feel Grove, Ska-nk, DJ SILENT DISCIPLE, Trupa Hobby și mulți alții. Ni s-a alăturat în organizarea acestui eveniment și Media Galaxy Baia Mare. Evenimentul pe facebook îl găsiți aici!

Cum vi se pare?