Intr-o vreme, credeam ca faci voluntariat pentru altii. Acum mi-am dat seama ca faci voluntariat pentru tine. In anumite proiecte, rezultatul activitatii de voluntariat se vede in timp, nu pe loc. Iar omul are nevoie sa vada, ca sa creada. Cand faci voluntariat nu ai certitudinea ca ceilalti vor percepe atunci ce inseamna asta. Dar pe tine te schimba sigur.

Apar pe facebook imagini cu tara noastra avand atasate mesajul de “distribuiti sa vada toata lumea ce tara frumoasa avem”. Si lumea distribuie. Dar fara suparare, noi nu avem niciun merit pentru peisajele din jur. Asa le-a facut Mama Natura, si in cazul in care nu stiti, asa le-a facut peste tot. Ne putem lauda ca avem o tara frumoasa, doar cand contribuim noi la frumusetea ei. Si aici intervine bunul simt, respectul pentru noi si pentru cei din jur, felul in care ne prezentam altora.

Stii sigur ca te-ai maturizat si te-ai vindecat de traume, atunci cand “complicat” nu ti se mai pare atragator. Si mai stiu ca un om face dragoste cu tine, dupa cum e el: prietenos, afectuos, bucuros. Sau nu.