M-am uitat la filmul “The Theory of Everything”, mi-a placut si am luat o carte scrisa de Stephen Hawking ca sa il cunosc mai bine. Am nimerit peste “Marele Plan”, e scrisa pe intelesul nostru, al afizicienilor, ca sa zic asa. Se pare ca fizicienii isi doresc sa conceapa o teorie sau o singura ecuatie care sa explice universul. Pana acum nu au gasit o singura lege, ci un set de legi care ar putea explica existenta noastra. M-a distrat ca si-a numit cartea marele plan, dar nu admite ca ar exista un creator. M-a distrat ca nu crede in minuni, desi insusi faptul ca el traieste, este o minune.

Apoi, foarte multa lume se declara mai nou interesata de spiritualitate, dar o spun discret, ca si cum ar vorbi de ceva ascuns sub un glob de cristal si pe care nu il scoti afara ca sa nu se murdareasca. Iar spiritualitatea asta a lor ii indeparteaza de ceilalti, care nu sunt la fel. In primul rand, fiecare om e o fiinta spirituala. Iar spiritualitatea e facuta sa iti faca viata mai frumoasa, sa te duca mai aproape de oameni, de toti. Nu e facuta sa ne separe!

Avea Rumi o poezie, n-o gasesc acum. Zicea ceva de a deveni o rugaciune. Unii n-au nevoie de rugaciune, pentru ca sunt deja!

sign-from-god