aristotle-quote-happiness-belongs-to-the-self-sufficient

Aseara, inainte sa adorm, mi-a venit in minte fraza ca eu nu caut jumatatea pentru ca sunt un intreg. Asta dupa ce de cateva zile, auzisem o fata descriind un barbat ca fiind self sufficient. Ideea ei despre omul care isi e destul, era ca nu are nevoie de altcineva. Primul meu gand cand am auzit-o a fost ca nu asta inseamna self sufficient, dar n-am zis nimic. Un om intreg va avea nevoie in viata sa de o femeie pe masura.

Cand esti jumatate sau uneori chiar sfert din ce ai putea fi, pe principul rezonantei, cel de langa tine va fi la fel. Si cum cautarea noastra e catre intreg, intr-un astfel de cuplu se va resimti mereu golul, un gol pe care vor incerca sa il acopere prin material sau prin relatii cu alte sferturi. Care pot fi amuzante si pot da chiar iluzia implinirii…pana intr-o zi!

Cred ca fiecare ar trebui sa fie constient, in mod real, de cat la suta dintr-un intreg este. Si apoi sa ii caute pe cei care ii pot ajuta la reintregire. Si poate nu vom sti unde sa ii cautam, dar e destul gandul…si ne gasesc ei pe noi.