A fost o prima editie reusita, organizata si sprijinita de niste oameni inimosi care au inteles cat e de important sa investesti in tineri. A face teatru in liceu nu te invata sa joci si sa te joci cu diferite figuri, ci te invata sa te exprimi, sa te deschizi si sa fi altfel atent la lume.

Festivalul functioneaza in felul urmator: inviti trupe de teatru ale liceelor din tara (au fost in numar de 8 din diferite orase), piesa pe care o joaca trebuie sa fie in premiera, exista un juriu care a ales cele mai bune trei piese, au ales cel mai bun actor si cea mai buna actrita, nominalizand trei din fiecare. Asta ca sa stie si ei ca au fost vazuti 🙂 . S-au organizat workshopuri pe perioada festivalului, iar legat de asta, as dori sa-mi spuna careva de ce e mai bine sa scrii noaptea, au discutat ei in cadrul unui workshop.

Mi-a placut bucuria pe care am vazut-o pe scena. M-am bucurat ca Teatrul Municipal Baia Mare le-a oferit sambata seara un spectacol bestial de improvizatie, a fost cel mai bun de pana acum, dintre cele pe care le-am vazut eu. Mi-au placut elevii din trupa Dramatis Personae a Colegiului National Mihai Eminescu pe care i-am auzit vorbind de cat de mult isi iubesc profesorul, pe dnul Nicolae Weisz.

Si mi-au placut elevii din trupa PAR RIS din Baia Mare, coordonati de Andrei Dinu. Piesa lor “POP, DROP & ROLL”, dupa texte de Eugene Ionesco, ar face cinste teatrului daca ar intra in stagiune. Eu astept sa va invit la ea!