Cand eram mica si-mi petreceam sarbatorile de iarna la bunici, unul din momentele speciale din ultimele zile ale anului era acela cand bunica schimba calendarul. Calendarul ortodox era prins cu pioneze intr-un colt al bucatariei, si inainte de noaptea de revelion, bunica il schimba pe cel vechi, cu cel nou.

Imi placea sa ating calendarul nou, hartia era fina si sclipea. Ma apropiam de perete sa vad in ce zi a saptamanii cade ziua mea de nastere. Vream sa stiu daca e o zi in care am scoala si daca trebuie sa le cumpar bomboane colegilor. Acum verific daca e in saptamana cand am curs de qigong :).

Calendarul vechi era ingalbenit si ma desparteam cu greu de el. Bunica il ardea in foc, sa se duca tot ce s-a adunat rau in anul care a trecut si sa-l incepem cu bine pe cel nou. Eu ma uitam la el si rememoram momentele speciale.

Citeam undeva ca unele zile sunt doar ca sa fie, iar unele zile sunt sa fie! Zilele care sunt, sunt zilele cand sansa e langa noi, in functie de ce avem de facut. Va doresc un an nou plin de astfel de zile si de intelepciune sa puteti profita de ele!